Marmurkowe kruche ciasteczka

Desery
23.01.2019 15:44
Marmurkowe kruche ciasteczka

Jeśli więc nie mamy czasu, a chcemy szybko upiec pyszny deser, to polecam ją wykorzystać, bo oszczędzimy czas, a słodkości szybciej pojawią się na stole. Z kolejnymi “rundami zagniatania, wałkowania i wycinania, nasze łaty będą mniej widoczne, więc starajmy się produkować jak najmniej skrawków. Znowu zagniatamy szybko (aby powstało łaciate ciasto i kolory nie zmieszały się zbyt mocno). Składniki mieszanka do ciasta kruchego Polskie Młyny 100 g masła jajko 2 łyżeczki kakao Przygotowanie Na stolnicę wysypujemy zawartość opakowania. Wykorzystałam do niego mieszankę mąk do ciasta kruchego, którą dodatkowo wzbogaciłam o kakao, aby uzyskać marmurkowe ciasteczka. Obie części dzielimy na mniejsze kawałeczki i następnie wszystko razem łączymy, ale już mieszając kolory. Kiedy widzimy, że masa zaczyna się łączyć, oddzielamy część (mniej-więcej 1/3) i dodajemy do niej kakao. Ciasto wałkujemy (można partiami) na grubość około pół centymetra i wycinamy ciasteczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://analizasmaku.pl/marmurkowe-kruche-ciasteczka/