Cytrynowy deser z galaretką

Monika
Desery
13.04.2018 9:16
Cytrynowy deser z galaretką

Deser cytrynowy z galaretką Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki twarda część z 1 puszki mleczka kokosowego 80% (około 230 g) 1/2 szklanki soku z cytryny 1/2 szklanki cukru lub innego słodzika, na przykład erytrolu 20 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 galaretka cytrynowa wegańska (bez żelatyny) Dodatkowo: wegańska bita śmietana starta skórka z cytryny przygotowanie Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Do garnka daj sok z cytryny oraz twardą część mleczka kokosowego. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Połączyłam galaretkę i krem cytrynowy na bazie mleczka kokosowego. Szklanki umieść w takim miejscu, aby mogły stać pod kątem – ja użyłam do tego kratki od piekarnika. Bardzo lubię wykorzystywać cytrynę do ciast i deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/deser-cytrynowy-z-galaretka-weganski/