Czekoladowe cupcakes

Anna
Desery
07.03.2018 15:47
Czekoladowe cupcakes

Składniki: 150 g mąki pszennej 110 g masła 2 jajka 110 g drobnego cukru do wypieków 25 g kakao 55 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 55 ml śmietany kremówki 30% 200 g czekolady (posiekanej na kawałki) 250 ml śmietany kremówki 36% W misie od miksera ucieramy masło z cukrem, aż utrzymamy jasną i puszystą masę. Ciasto samo w sobie jest proste i standardowe dla tego typy wypieków. są proste w wykonaniu, a kluczem do udanego kremu jest odpowiednie ubicie masła. Do tej masy następnie dodajemy przesiane suche składniki, mleko oraz śmietanę kremówkę i wszystko łączymy ze sobą. Po ostudzeniu przekładamy do misy miksera i ubijamy aż powstanie nam puszysty krem czekoladowy. Opis czekoladowe cupcakes: Czekoladowe cupcakes to deser dla prawdziwych miłośników czekolady. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do wykonania babeczek powinny być w temperaturze pokojowej. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i ostawiamy do wystudzenia na kratce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/czekoladowe-cupcakes/