Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Katarzyna
Desery
25.11.2017 12:09
Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Wartość odżywcza 1 porcji: 545 kcal B 29 g W 58 g T 21 g Składniki na 2 porcje: ▪ 100 g ryżu brązowego ▪ 2 jabłka ▪ 200 g twarogu chudego 3. Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). ▪ 60 g orzechów włoskich ▪ pół łyżeczki cynamonu ▪ dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy i studzimy. Ale jak to mówią, co nas nie zabije to nas wzmocni.😎Dzięki temu wiem, że poniedziałek zacznę ze zdwojoną siłą i motywacją. Zainspirowana wspaniałym nastrojem, stworzyłam dzisiaj słodkie śniadanie, które ze smakiem zjedliśmy w łóżku😋 Coś pysznego! Dodatkowo dzisiaj mam rocznice ze swoim mężczyzną 💓👫 6 lat już razem! Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/11/pudding-ryzowy-z-jabkiem-i-orzechami.html