Piernik dojrzewający

Bernadeta
Ciasta
24.11.2017 14:43
Piernik dojrzewający

Odstawiamy w chłodne miejsce, nie powinna to być co prawda lodówka, ale jeśli takiego miejsca w domu nie mamy to wstawiamy na najniższą półkę do lodówki i tam czeka min 10 dni a najlepiej 5-6 tygodni, do 22 grudnia. Odstawiamy do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, inaczej cukier będzie osiadał się na dnie garnka. Bez jego zapachu, zapachu przypraw korzennych chyba nikt nie wyobraża sobie prawdziwej Wigilii, prawdziwego Bożego Narodzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2013/11/piernik-dojrzewajacy-ciasto.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta