Biodrówka gotowana w sosie chrzanowym

Obiad
22.11.2017 21:31
Biodrówka gotowana w sosie chrzanowym

Składniki: 1,20 kg mięsa wieprzowego (biodrówka) 4 marchewki 1 seler 2 pietruszki cebula 20 dag śmietany 18% 4 łyżki mąki pszennej około 6 łyżek chrzanu (do smaku) ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listki laurowe, sól, pieprz natka pietruszki Podajemy z ziemniakami lub kaszą (np. białą gryczaną), posypujemy natką pietruszki. Gdy woda się zagotuje, zdejmujemy z powierzchni wywaru szumy. Śmietanę ucieramy z mąką, dodajemy łyżkę wazową gorącego wywaru. Sposób wykonania: Mięso czyścimy, wkładamy w całości do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/11/biodrowka-gotowana-w-sosie-chrzanowym.html