Filety z pieczoną papryką

Ewa
Obiad
18.11.2017 7:48
Filety z pieczoną papryką

Pomimo tego, że wykorzystałam aż 4 papryki, śmiało można by wykorzystać jeszcze 1-2 dodatkowe:) 2-3 małe pojedyncze piersi kurczaka 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 1 papryka żółta (tym razem nie dałam) 250 g pomidorków koktajlowych 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku 2 łyżki oliwy ok. 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich czosnek granulowany sól, pieprz Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy w większą kostkę. Dzisiejsze danie więc dla mnie takie jest;) Aromatyczna, pachnąca papryka, do tego pyszne pomidorki, ze ślicznie pękniętą skórką, no i mięso – pieczone, soczyste, doprawione jedynie solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, a jednocześnie bardzo aromatyczne. Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w kilku miejscach dość głęboko (uważamy, by nie przeciąć piersi). Papryka niestety schowała mi się pod mięsem i pomidorami, które choć koktajlowe, miałam dość duże. Udostępnij Zapisz Bardzo często na moim stole pojawia się pieczona papryka – uwielbiam ją. Oprószamy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Jeśli połączyć ją z pysznym mięsem mamy obiad idealny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/11/18/filety-z-pieczona-papryka/