Jak przygotować deskę serów?

Przekąski
17.11.2017 9:55
Jak przygotować deskę serów?

Kiedy nadchodzi weekend lub zbliżają się inne okazje sprzyjające świętowaniu jak np.nadchodzące Andrzejki dostaję od Was sporo zapytań odnośnie przekąsek, które można zaproponować gościom, zwłaszcza w przypadku, gdy nie mamy dużych zdolności kulinarnych, ani zbyt wielu chwil, które możemy poświęcić na kuchenne przygotowania. Deska przepysznych serów wcale nie jest tak trudna do skomponowania jak mogłoby się wydawać, a wygląda zawsze bardzo elegancko i idealnie wpasowuje się w imprezowe menu. Pamiętajmy jednak, że to ser gra pierwsze skrzypce na tej imprezie, dlatego dodatki można podać w oddzielnych naczyniach lub miseczkach ustawionych obok głównej atrakcji, czyli naszej deski serów. Jako dodatek do serów idealnie współgrają orzechy np. włoskie, suszone owoce np. morele lub żurawina, świeże owoce jak np. winogrona, czy figi, grillowane warzywa oraz oliwki. dobrze jest wyjąć z lodówki już chwilę wcześniej, przed podaniem, aby mogły rozwinąć w pełni swój smak i aromat. Plasterki najlepiej zwinąć w ruloniki, a sery w kształcie kwadratu i koła, pokroić jak tort. Sery żółte Hochland jako jedyne produkowane na polskim rynku, z polskiego mleka, otrzymały certyfikat VLOG – gwarantujący produkcję bez użycia technik modyfikacji genetycznej. Osobiście wybrałam miks serów Hochland: Maasdamer, Edamski, Gouda, Tylżycki oraz ulubieniec mojego Męża, którego na imprezie nie może zabraknąć, czyli Gouda Wędzona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/deska-serow/