BAZYLIOWY CHLEBEK ODRYWANY

Magdalena
Śniadania
15.11.2017 19:49
BAZYLIOWY CHLEBEK ODRYWANY

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na stolnicy na placek o wielkości około 40 x 40 cm. Paski zwijamy w harmonijkę, a następnie przenosimy do tortownicy i rozkładamy je - 4 paski dookoła brzegu tortownicy, a 2 paski w środku. Po tym czasie, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Przykrywamy blachę ściereczką i odstawiamy na kolejne 20-30 min., aby ciasto urosło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/11/bazyliowy-chlebek-odrywany.html
KuchniaMagdaLeny.Pl

KuchniaMagdaLeny.Pl

Magdalena

instagram

facebook