Papryki faszerowane kaszą kuskus z kurczakiem

Alicja
Fit
13.11.2017 13:11
Papryki faszerowane kaszą kuskus z kurczakiem

Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka - sól - pieprz - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 cebula (ok. 150 g) - 1 cukinia - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich - 1 płaska łyżeczka ostrej papryki - 300 g kaszy kuskus - bulion drobiowy - 2 ząbki czosnku - 15 pomidorków koktajlowych - kilka kropel tabasco - 1 łyżka maggi - 2 kulki mozzarelli - 8 papryk Przygotowanie Kuskus zalewamy wrzącym bulionem, tak aby wystawał na ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy i pozostawiamy pod przykryciem. Kurczaka, cukinię oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Papryki kroimy na połówki lub odcinamy góry z ogonkami w zależności ile i jak duże porcje chcemy otrzymać (8 lub 16). Na patelni rozgrzewamy oliwę (3 łyżki) dodajemy kurczaka z przyprawą, szczyptą soli i szczyptą pieprzu. Do całości wrzucamy gotową kaszę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidorki, tabasco, maggi oraz 1 mozzarellę. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy z wierzchu pozostałą częścią mozzarelli i nie przykrywamy folią. W przypadku wybrania opcji z 8 porcjami przykrywamy odciętymi wierzchami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/11/papryki-faszerowane-kasza-kuskus-z.html