PULPECIKI Z CIECIORKI NA SOSIE POMIDOROWYM

Obiad
09.11.2017 13:48
PULPECIKI Z CIECIORKI NA SOSIE POMIDOROWYM

Wersja do druku Ilość - 2 osoby Składniki: - pół puszki cieciorki - 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej - puszka pomidorów krojonych - 3 ząbki czosnku - 2-3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej - łyżeczka kminku - łyżka wędzonej papryki mielonej - garść siekanej natki pietruszki - 2 łyżki oliwy - olej do smażenia - bułka tarta do panierowania - sól Z masy na pulpety formuj kulki wielkości orzecha włoskiego (najlepiej to wychodzi, gdy ma się zwilżone ręce), obtocz w bułce tartej i smaż na złoto. Jeśli nie chcesz należeć do tej grupy, która na cieciorce wiesza psy, koniecznie wypróbuj ten przepis (lub inny, który znajdziesz np. na tym blogu). Najlepiej delikatnie puknąć widelcem w złoty pulpecik - jeśli zrobiła się skorupka, t można go wyłożyć na osobny talerz. Rozgrzej na patelni oliwę, po czym zeszklij na niej cebulę. - Możesz ponownie podgrzać sos pomidorowy, przełożyć go na talerz i ułożyć na nim kuleczki. Wiele osób chciałoby ograniczyć mięso, ale nie do końca ma pomysł co można bez niego zrobić na obiad. Wsyp kaszę jaglaną do garnuszka, przepłucz 3 razy wrzątkiem, po czym zalej gorącą wodą, posól i ugotuj na miękko. Twoje pulpeciki z cieciorki na sosie pomidorowym są już gotowe! Ja proponuję więc dzisiaj pulpeciki z cieciorki na sosie pomidorowym. Myślę, że swoją złą sławę zawdzięcza ludziom, którzy nie maja pomysłu jak ją dobrze przyrządzić, przez co wychodzi im mdła i nieciekawa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://opycha.pl/pulpeciki-z-cieciorki-na-sosie-pomidorowym/