Ciasto ucierane z truskawkami

Katarzyna
Ciasta
07.11.2017 17:47
Ciasto ucierane z truskawkami

Składniki (w temperaturze pokojowej): 200 g masła 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 500 g truskawek dodatkowo: cukier puder - Masło roztopić w rondelku i odstawić do przestygnięcia. - Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia i ciągle mieszając wlewać powoli masło. - Ciasto przelać do przygotowanej formy, ułożyć na wierzchu gęsto truskawki i piec około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Nie jest bardzo gęste, dlatego owoce mogą wpaść do środka w trakcie pieczenia :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/06/ciasto-ucierane-z-truskawkami.html