Pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym

Piotr
Obiad
05.11.2017 20:40
Pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym

Składniki: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 250 g mięso mielone wołowe 250 g mniejsza cebula 1 ząbki czosnek 1-2 jajka 1 łyżki posiekanej natka pietruszki 3 łyżki startego parmezan 3 szczypta oregano 1 szklanki bułka tarta 2/3 szczypta papryka ostra sól pieprz do obtoczenia klopsików mąka pszenna Sos pieczarkowy: ok. 300g pieczarki mniejsza cebula 1 ząbki czosnek 1-2 duża szyczpta papryka słodka sól pieprz bulion 300-400 ml duża szczypta do zagęszczenia sosu mąka ziemniaczana Instructions Mięso mielone mieszamy w misce ze startą cebulą i czosnkiem. Jeśli klasyczne mielone Tobie, lub wszystkim domownikom zdecydowanie już się przejadły lub po prostu szukasz ciekawego pomysłu na wykorzystanie mięsa mielonego, które być może akurat zalega w Twojej lodówce, to ten przepis na pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym jest wręcz idealny dla Ciebie :) Pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym Pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym, czyli fantastyczny pomysł na błyskawiczny obiad, który przypadnie do gustu wszystkim! Świetne klopsiki w bardzo pysznym i aromatycznym sosie pieczarkowym (bez dodatku śmietany) podane najlepiej z dowolnym rodzajem kaszy i prostą sałatką, taką jak ta sałatka z jajkiem, ogórkiem i awokado najzwyczajniej nie może nie przypaść do gustu :) Pulpeciki z parmezanem w sosie pieczarkowym, czyli fantastyczny pomysł na błyskawiczny obiad, który przypadnie do gustu każdemu! Gotowe pulpeciki z sosem proponuję podać z dowolnym rodzajem kaszy oraz prostą sałatką, np. tą z awokado i jajkiem. [/foodiepress] Obtaczamy w mące pszennej i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.www.pogotujmy.pl/przepis/pulpeciki-z-parmezanem-w-sosie-pieczarkowym