Cilbir - jajka po turecku

Śniadania
04.11.2017 9:02
Cilbir - jajka po turecku

Składniki na 1 porcję: 2 jajka 250 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki pasty tahini 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki octu winnego 1/2 łyżeczki suszonej, łagodnej papryki szczypta soli szczypta pieprzu szczypta startych płatków chili garść liści natki pietruszki Jogurt wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem i wyłożyć na talerz. W czasie kiedy przygotowujemy jajka, na patelni rozpuścić masło z pastą tahini. Rewelacyjny pomysł na śniadanie – jajka w koszulkach z jogurtem greckim. Całość polana masłem z pastą tahini, posypana chili i natką pietruszki. Odczekać chwilkę i delikatnie zagarnąć łyżką cedzakową białko, które pewnie delikatnie się rozlało (łyżką uformować odpowiedni kształt). Jajka w koszulkach: W ok. 2,5 litrowym garnku zagotować wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/cilbir-jajka-po-turecku/