Risotto ze szparagami

Katarzyna
Obiad
31.10.2017 14:08
Risotto ze szparagami

Składniki: pęczek zielonych szparagów 1/2 szklanki ryżu arborio 500 ml gorącego bulionu 50 ml białego wina cebula 5 łyżek masła 2-3 łyżki startego Parmezanu lub Grana Padano sól, pieprz świeża mięta do dekoracji - Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce (można je dodać do bulionu). Pokroić na kawałki o długości około 3 cm i podsmażyć na 2 łyżkach masła na małej patelni przez 5 minut, aż zmiękną. Wlać białe wino i ciągle smażyć na mniejszym ogniu, a gdy się zredukuje wlać około pół szklanki bulionu. Risotto ze szparagami Sycące i pyszne włoskie risotto z duszonymi na maśle zielonymi szparagami i białym winem. Jeden z najsmaczniejszych i wbrew pozorom mało skomplikowany pomysł na szparagi. - Odstawić danie z ognia i po 2 minutach dodać pozostałe masło oraz parmezan.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/05/risotto-ze-szparagami.html