Pasta all'arrabbiata

Katarzyna
Makarony
31.10.2017 14:03
Pasta all'arrabbiata

Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu 4 pomidory 2 ząbki czosnku 2-3 papryczki chilli 2 łyżki oliwy szczypta soli natka pietruszki ser pecorino lub parmezan Makaron w pikantnym sosie na bazie oliwy, pomidorów, czosnku i chilli. Do sosu używa się świeżych pomidorów, ale poza sezonem sprawdzą się również te z puszki. - Na oliwie podsmażyć przez chwilę drobno posiekany czosnek i posiekaną papryczkę chilli. - Dodać pomidory i gotować przez kilka minut, aż pomidory zmiękną i sos zgęstnieje. - Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/09/pasta-allarrabbiata.html