Krewetki tygrysie z patelni

Katarzyna
Obiad
29.10.2017 21:13
Krewetki tygrysie z patelni

Składniki na 1 dużą porcję: 15-20 krewetek Black Tiger mrożonych 3 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku 3 łyżki masła 3 łyżki białego wina garść natki pietruszki sól morska Krewetki wrzucić do durszlaka, przelać wrzątkiem i rozmrozić około 10 minut. Krewetki tygrysie z patelni Krewetki smażone z czosnkiem i pietruszką to najszybszy i jednocześnie najlepszy przepis na te pyszne i łatwo dostępne owoce morza. Wlać białe wino, przewrócić krewetki na drugą stronę, zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2013/12/krewetki-tygrysie-z-patelni.html