Gulasz wołowy z kluseczkami

Karol
Obiad
29.10.2017 11:20
Gulasz wołowy z kluseczkami

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Gulasz wołowy z kluseczkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. 45 min. Gulasz wołowy z kluseczkami Potrzebne składniki Gulasz 500 g wołowiny 5 suszonych kapeluszy grzybów 1/2 strąka papryki czerwonej 1 średnia cebula 50 ml wina czerwonego 3 ziela angielskie 1 liść laurowy sól (pieprz) 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 18% olej do smażenia. Na zdjęciu nie wyglądają na łyżka kładzione bo wykonane z użyciem przyrządu do robienia kluseczek, ale akurat technik jakie można wykorzystać do zrobienia tego dania jest pełno. Na pozostałym oleju przesmażamy cebulę, przekładamy do garnka z mięsem dodajemy przełamane na pół kapelusze grzybów, ziele angielskie, liść laurowy. Klasyczny gulasz z mięsa wołowego z papryką i grzybami (mogą być pieczarki) jednak podany dla odmiany z kluseczkami. Spokojnie można podawać z ziemniakami, kopytkami, kaszą czy ryżem - tym razem zastosowałem kluseczki i smakowało, wg. mnie o wiele lepiej. W tym czasie śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, hartujemy sosem i wlewamy do garnka - chwilę gotujemy. Sposób wykonania Mięso myjemy i kroimy na kawałki, przesmażamy na oleju lekko rumieniąc. Jeżeli ktoś posiada przyrząd do robienia kluseczek to idealnie do tego się nadaje, efekt jak na zdjęciu. Kluseczki łyżka kładzione 300 g mąki pszennej 2 jajka 100 ml mleka 1/2 łyżeczki soli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/gulasz-wolowy-z-kluseczkami/