Kurczak Tandoori

Katarzyna
Obiad
25.10.2017 12:15
Kurczak Tandoori

Składniki: 4 pałki lub podudzia z kurczaka 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1-2 małe suszone chilli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki roztartych nasion kuminu 1/2 łyżeczki soli sok z 1/2 limonki 100 g jogurtu naturalnego - Odciąć końcówki pałek i zdjąć skórę, lekko ponacinać mięso i umieścić w misce. Pieczone mięso z kurczaka uprzednio marynowane w jogurcie z dodatkiem wielu przypraw, które nadają mu ciekawego pikantnego smaku. - Dodać starty imbir, czosnek, chilli i paprykę, sól, garam masala i sok z cytryny. Przykryć miskę folią i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin a najlepiej na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/09/kurczak-tandoori.html