NADZIANE PAPRYCZKI

Magdalena
Przekąski
15.10.2017 22:28
NADZIANE PAPRYCZKI

Składniki: 4 papryki czerwone 2 cebule 1 filet z kurczaka 200 g pieczarek 50 g soczewicy zielonej ( ok. 1/4 szklanki) 100 g kaszy pęczak ( ok. 1/2 szklanki) 1/2 szklanki bulionu drobiowego Krakus 1 i 1/2 szklanki wody 100 g sera żółtego 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona papryka chili olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. to świetna przystawka czy przekąska na wieczór z przyjaciółmi 😊 Można przygotować je znacznie wcześniej, a do piekarnika włożyć tuż przed przybyciem gości, aby podać je na gorąco. Czerwone papryki nadziewane mieszanką kaszy pęczak i zielonej soczewicy z dodatkiem kurczaka oraz pieczarek, zapieczone z żółtym serem... Wrzucamy na patelnię do kurczaka i smażymy, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Po 20 min. papryki wyciągamy, posypujemy wierzch startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 min. Kaszę pęczak razem z soczewicą zieloną płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Połówki papryk napełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 min. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/10/nadziane-papryczki.html