RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM

Katarzyna
Fit
08.10.2017 17:35
RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM

▸ 100 g kaszy jaglanej ▸ 100 g twarogu chudego ▸ 360 g jogurtu naturalnego ▸ 3 szt. jabłka (u mnie 600 g) ▸ niecałe pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego* ▸ cukier puder ze słodzika *możecie dać zwykły cynamon. Wartość odżywcza 1 racucha (wyszło mi 30 sztuk) 50 kcal B 2 g W 8 g T 0,7 g Składniki: ▸ 2 jaja Dodatki które dodałam sprawiają że placki są bardziej sycące i zawierają białko, dzięki czemu są pełnowartościowe i można je spożywać na dietach 😉 W przepisie jest cynamon, gdzie pewnie większość z Was używa zwykłego, takiego za parę złoty. 💓😍 Tym razem mam dla Was trochę bogatszą wersję bo podstawowa składa się tylko z jaj, mąki i jabłek. Napisałam o tym artykuł, do którego zachęcam oczywiście zajrzeć i przekonać się jak duża różnica jest miedzy zwykłym chińskim a prawdziwym cejlońskim. Polecam jednak zacząć używać cejlońskiego, który jest nieco droższy, ale jest o wiele zdrowszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/07/racuchy-jabkowe-z-kasza-i-twarogiem.html