Zupa paprykowa z klopsikami

Basia
Zupy
03.10.2017 8:27
Zupa paprykowa z klopsikami

Sposób przygotowania: - 50 dag mielonego mięsa - 1 duża czerwona papryka - 1 zielona papryka - 2 duże cebule - ok. 10 ogórków konserwowych - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 25 dag makaronu - 2 litry bulionu - 2 łyżki słodkiej papryki - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Danie podajemy z makaronem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. źródło: przepis własny Ilość: 5 porcji Gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza często przygotowuję zupy gęste i sycące- cudownie rozgrzewają i rozpieszczają nasze podniebienia. Cebule obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. to czas zbierania grzybów, spacerów podczas których można obrzucać się kolorowymi liśćmi. Jeśli chodzi o kuchnię sezonową to właśnie jesienną kuchnię cenię najbardziej. Całość gotujemy przez ok. 10-15 minut. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki ogórki konserwowe. Zupę doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Czas przygotowania: ok. 1,30 h Jest pełna sezonowych warzyw i owoców , które mogłabym jeść bez końca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/10/zupa-paprykowa-z-klopsikami.html