Domowy twaróg

Śniadania
26.09.2017 13:29
Domowy twaróg

Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – szakszuka (shakshuka) – szakszuka z kurkami – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna DOMOWY TWARÓG Przygotowanie: 35 minut + chłodzenie min 2h Składniki: – 2 l mleka (min 3%, najlepiej niepasteryzowane) – pół łyżeczki soli – 80 ml soku z cytryny lub 50 ml octu Przygotowanie: Od tego czy użyjecie octu czy soku z cytryny będzie zależała konsystencja przygotowanego sera. Wraz z tym zestawem stałam się też posiadaczką zestawu do przygotowania sera z jogurtów greckich – dedykowane naczynie ułatwia mi jego przygotowanie. Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na ser z jogurtów greckich, wiem że wiele osób skorzystało z mojego przepisu i już samodzielnie przygotowuje go w domu. Zestawcie mleko z kuchenki i dodajcie sok z cytryny lub ocet. Zatem mam dla Was kolejny przepis z tej serii, tym razem ser twarogowy który przygotujecie dużo szybciej. Ser z dzisiejszego przepisu jest twardszy i nadaje się do krojenia. Tak przygotowany ser wstawić do lodówki na minimum 2 h, choć najlepiej zrobić go dzień wcześniej (np wieczorem, aby był gotowy rano).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/domowy-twarog/