Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Natalia
Fit
17.09.2017 13:39
Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Dziś więc przepis na takie szybkie i moim zdaniem pyszne danie w nieco orientalnych smakach :) - 100 g mrożonego szpinaku - filet z indyka - 200 g makaronu ryżowego - ok. 300 g mieszanki warzyw chińskich - 200 g mieszanki meksykańskiej - kawałek świeżego imbiru - 2 ząbki czosnku Sos: - 2 łyżki sosu sojowego, - 1 łyżeczka oleju sezamowego lub zamiennie oliwy z oliwek - 1 łyżka octu ryżowego - 2 łyżki oleju kokosowego - sól, pieprz Wykonanie: Następnie dodać szpinak i pozostałe warzywa, smażyć na średnim ogniu około 8-10 minut, można pod przykryciem w razie potrzeby dolać wody. Oczywiście staram się jeść zdrowo, na moim talerzu gości zwykle mnóstwo warzyw, chude mięso i ryby oraz przeróżne kasze i makarony (zwłaszcza te razowe i bezglutenowe). Na koniec dodać makaron, wlać sos, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez około 3 minuty. Rzadko pojawiają się na blogu przepisy na dania wytrawy czy obiadowe. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/09/makaron-ryzowy-z-indykiem-i-warzywami.html