Ptysie z bitą śmietaną

Justyna
Desery
12.09.2017 13:20
Ptysie z bitą śmietaną

Składniki: - 1 szklanka wody - 125g masła/margaryny - 1 szklanka mąki pszennej - 4 jajka - 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% - 2 fixy do śmietany - 3-4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: - W garnku z grubym dnem gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Na mocno gotującą się wodę z tłuszczem, kiedy masło już się rozpuściło, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, by całość się nie przypaliła, do momentu, gdy ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i będzie miało szklisty wygląd. - Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyciskamy porcje ciasta, w sporych odstępach (ciasto mocno rośnie). - Przekładamy ciasto do worka cukierniczego z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/ptysie-z-bita-smietana/