Brokuł i kalafior pod beszamelem i serem pleśniowym

Monika
Obiad
03.09.2017 21:42
Brokuł i kalafior pod beszamelem i serem pleśniowym

składniki: 1 duży brokuł 1 średni kalafior 150 g sera pleśniowego, u mnie lazur słodka papryka masło do posmarowania formy beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Brokuła i kalafiora podzielić na różyczki i ugotować aldente we wrzątku z dodatkiem cukru i soli. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-30 minut aż wierzch się przyrumieni. Ugotowane warzywa dobrze osączyć na sicie i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu posypać startym lub pokruszonym serem pleśniowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/08/broku-i-kalafior-pod-beszamelem-i-serem.html

moniamieszaigotuje

Monika