Naleśniki zapiekane z mięsem

Karol
Obiad
03.09.2017 18:45
Naleśniki zapiekane z mięsem

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Naleśniki zapiekane z mięsem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Naleśniki 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody ale pewnie więcej 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Nadzienie 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerwona cebula 0,5 papryki czerwonej 1 mała puszka kukurydzy 3 ząbki czosnku 4 łyżki koncentratu pomidorowego zielona pietruszka szczypiorek 1 łyżeczka papryki pół łyżeczki chilli szczypta cukru sól i pieprz do smaku 100 g żółtego sera oliwa do smażenia łyżeczka masła Na patelni na oleju zeszkliłem cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodałem mięso i drobno posiekany czosnek i podsmażyłem 3 minuty na średnim ogniu. Odstawiłem wymieszane ciasto na naleśniki by odpoczęło i ponownie zmiksowałem, jak wyjdzie Wam za gęste, dolejcie wody i ponownie sprawdźcie na łyżce czy wszystko jest jak trzeba. W kuchni zawsze się coś zmienia, kiedyś pisałem przepisy bardzo oszczędnie, używałem prostych haseł i niestety sporo osób mi teraz zarzuca wręcz, że nie jest to przyjazne dla tych, którzy dopiero się uczą. W zimie i jak chłodno na dworze, to danie na pewno Was rozgrzeje i podczas przyrządzania i jedzenia. Na drugiej patelni usmażyłem naleśniki, nie za mocno je spiekając, czyli na blado. Trudność przygotowania określam na średnią, bo jednak w upalne dni to katorga siedzieć przy dwóch gorących patelniach i smażyć naleśniki a potem to jeszcze zapiekać w piekarniku. Łącznie: 1 godz. Ilość porcji 4 osoby Kalorii na 100g 250 5 from 4 votes Naleśniki zapiekane z mięsem Wyciągnąłem naleśniki z piekarnika, posypałem tartym serem i wstawiłem do środka na kolejne 10 minut, by ser się rozpuścił i lekko przyrumienił. To przepis, który znalazł się na mojej stronie w 2017 roku, Poza tym domownicy by się dawno zbuntowali, gdyby nie mieli dostępu do Swoich ulubionych potraw, przynajmniej raz na jakiś czas. Nie bójcie się nadmiernie wyschną, warzywa w środku i przykrycie serem sprawia, że dalej są wilgotne i miękkie. To nie działa tak, że jako bloger kulinarny gotuje stale coś nowego – nie da się. Ja zazwyczaj wylewam małą ilość na środek patelni i rozprowadzam po całej ręcznikiem papierowym lub pędzelkiem silikonowym. Postanowiłem, że będę liftingował dla Was co tydzień, jeden ze starych popularnych przepisów i dzięki temu może też odświeżał go w pamięci. Zawinąłem farsz w naleśniki, tworząc naleśnikowe ruloniki i ułożyłem w wysmarowanym masłem naczyniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/nalesniki-zapiekane-miesem/