Sos pomidorowo - paprykowy

Wiesław
Przetwory
28.08.2017 8:09
Sos pomidorowo - paprykowy

Idealny na zimno jako dodatek do wędlin czy kanapek oraz na ciepło z ryżem czy makaronem 4 duże czerwone papryki 2 duże żółte papryki 2 kg pomidorów lima 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki majeranku 4 łyżki octu 10% 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju Cebulę i czosnek drobno kroimy. W międzyczasie pomidory myjemy, sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Następnie dodajemy pomidory i całość gotujemy przez około godzinę, aż pomidory się rozpadną. Cebulę, czosnek i paprykę podsmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/08/sos-pomidorowo-paprykowy.html