Pałki po cygańsku

Bernadeta
Obiad
22.08.2017 9:10
Pałki po cygańsku

Polecam. Pałki po cygańsku - pałki z kurczaka 12 szt. - masło 1/3 kostki - cebula 2 szt. - śliwki suszone 10 szt. - powidła śliwkowe 1/2 szklanki - keczup 1/2 szklanki - woda 3/4 szklanki - cukier 2 łyżeczki - ocet 1 łyżeczka - sól, pieprz - papryka czerwona słodka - opcjonalnie sos słodko-kwaśny chilli 1 łyżka (lub inny ostry) ale nie jest to konieczne Pałki posypać solą, pieprzem i papryką w proszku. I muszę wam powiedzieć że już 3 rok jak robię w ten sposób pałki kurczaka i za każdym razem smakują wybornie, a buzie kleją się nam od pysznego sosu. W rondelku na łyżce masła zeszklić posiekane cebule, dodać śliwki, keczup, wodę, cukier, ocet, powidła śliwkowe, sos chilli. Pałki po cygańsku 11/06/2012 / 20 Swego czasu ten przepis bił rekordy popularności na stronie Galerii Potraw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2012/11/paki-po-cygansku.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta