Sałatka ryżowa z makrelą, jajkiem i kukurydzą

Rafał
Sałatki
21.08.2017 17:12
Sałatka ryżowa z makrelą, jajkiem i kukurydzą

Składniki - 5 jajek - wędzona makrela ( ok 250 g ) - 200 g ryżu - 3 średnie kiszone ogórki - puszka słodkiej kukurydzy - 1 czerwona cebula - sól, pieprz ziołowy - mały słoik majonezu Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Z racji, że tuńczyk mnie się trochę przejadł a śledzika to wolę jednak w śmietanie, musiałem bardziej wytężyć mózgownicę. Potwierdzeniem moich słów może być fakt, że dość spora micha została rozpracowana przez moją rodzinę w przeciągu kilku godzin :) Rybka w smaku i konsystencji dobra do sałatki, przy doborze odpowiednich składników coś może z tego wyjść - pomyślałem. Wykonanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić, razem z ogórkami i cebulą pokroić w małą kostkę. Sałatka jest pyszna - jajko świetnie łączy się ze smakiem wędzonej ryby a słodka kukurydza ze smakiem ogórków. Uwaga - sprawdzona rada 1) Makrela nie posiada wiele ości jednak radzę przyłożyć się do ich oddzielania od mięsa. Poszperałem jeszcze w swojej skarbnicy wiedzy i zabrałem się do tworzenia. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :) Z góry dziękuję. Lepiej nie psuć sobie konsumpcji sałatki polowaniem na kostki :) Już miało to jako taki wygląd ale jeszcze trochę było mi mało. Później dołączyła rybka - trochę się naskubałem - jajka i kukurydza.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://swiat-smaku.blogspot.com/2017/07/saatka-ryzowa-z-makrela-jajkiem-i.html