Orkiszowe ciastka z lawendą

Desery
20.08.2017 9:32
Orkiszowe ciastka z lawendą

mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/4 łyżeczki soli - 3/4 szkl. cukru trzcinowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu (można pominąć) - 2 łyżki świeżych kwiatków lawendy (lub 1 łyżka kwiatków suszonych) - 200 g. masła - 1 całe jajko - 2 żółtka Cukier trzcinowy zmiel w młynku na puder. Mąkę wysyp na stolnicę i wymieszaj ze wszystkimi sypkimi składnikami: proszkiem do pieczenia, sodą, kardamonem, cukrem waniliowym, zmielonym cukrem i solą. Układaj na blaszkach w odstępach co najmniej 2 cm. Na koniec dodaj jajko, żółtka i lawendę i zagnieć rękami ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2017/08/orkiszowe-ciastka-z-lawenda.html