Pikle z cukinii

Bernadeta
Przetwory
17.08.2017 14:59
Pikle z cukinii

Źródło Pikle z cukinii 2 kg cukinii 2 czerwone cebule 2 łyżki soli 1 szklanka białego octu 10% 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki gorczycy żółtej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kurkumy Cukinię umyć, pokroić na cienkie plasterki najlepiej na mandolinie albo krajalnicy, cebulę także. Dzisiaj proponuję pikle z cukinii w kolorze żółtym, jako smaczny lekko kwaśno-słodki dodatek do mięsa czy jako sałatkę do obiadu lub kanapki. W garnku wymieszać ocet, cukier, sól i przyprawy i pod przykryciem doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2014/08/pikle-z-cukinii.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta