Leczo do słoików na zimę

Jolanta
Przetwory
07.08.2017 7:29
Leczo do słoików na zimę

Połowę pomidorów miksujemy, a drugą połowę kroimy w ósemki i całość dodajemy do cebuli, chwilkę dusimy (ok. 5 minut), dodajemy 1 dużą cukinię ze skórą, ale bez gniazdek nasiennych pokrojoną w kostkę, oraz 1-2 papryki pokrojone w paski, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką, dusimy maksymalnie 10 minut. Składniki na 4 słoiki: 1-2 czerwone papryki 1 duża cukinia 8 dojrzałych pomidorów 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, oraz czerwona ostra papryka Z solą nie przesadzajmy bo potem jak wymieszamy leczo z kiełbasą lub boczkiem to może być za słone. Gotowe leczo przekładamy do czystych i suchych słoików. A dzięki pasteryzacji możemy przygotować leczo do słoików na zimę, z cukinii, papryki i pomidorów również zimą. Zimą wystarczy podsmażyć na patelni cebulę z kiełbasą lub boczkiem, wyjąć leczo ze słoika, wymieszać, zagotować i jeść z apetytem! Jak zrobić leczo na zimę w słoikach? 2 cebule pokrojone w piórka szklimy na oleju. Ja pasteryzuję słoiki w piekarniku w 120 stopniach 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/marynaty/leczo-sloikow-zime/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta