Mleczna kanapka

Beata
Ciasta
21.07.2017 0:09
Mleczna kanapka

Krem 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 250 g masła 2,5 szklanki mleka w proszku Ciasto 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z mlekiem i wymieszać Polać wierzch ciasta. Masło utrzeć na puszystą masę, wlać mleko, wsypać mleko w proszku i zmiksować. Biszkopt przełożony kremem na bazie mleka w proszku. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/07/mleczna-kanapka.html

smak i uczucie

Beata