Filet z dorsza pieczony w migdałach

Karol
Obiad
13.07.2017 20:10
Filet z dorsza pieczony w migdałach

Filet z dorsza pieczony w migdałach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Rybę dzielimy na dwie osobne porcje i każdą kładziemy posmarowaną skórą do dołu na płacie folii aluminiowej tak by wystawała po 7-8 cm z każdej strony za rybę. Polecam połączenie ze słodkimi frytkami z batatów i świeżą sałatką z sosem z octu i oliwy. Ja jeszcze położyłem kawałki cytryn do środka kieszonki na rybie by było bardziej cytrynowe ale jak nie podajecie tego dania z czymś słodkim to będzie przesada Przygotowanie: 15 min. Migdały, posiekaną pietruszkę z sokiem z połówki cytryny i 3 łyżkami oliwy mieszamy w miseczce. Znalazłem w sklepie frytki z batatów i stwierdziłem że pewnie mnie zemdli jak zjem pół paczki od słodyczy – no to trzeba dobrać do tego coś kwaśnego. Dziś danie z rybki nie to że piątek to ryba bo ja za bardzo religijny to nie jestem ale tak się złożyło. Możemy zetrzeć trochę skórki cytrynowej na wierzch lub położyć płaty cytryny jeśli podajemy z czymś słodkim.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/filet-dorsza-pieczony-migdalach/