Pesto z jarmużu

Śniadania
12.07.2017 21:18
Pesto z jarmużu

Pesto z jarmużu - 3 szkl jarmużu - 1/2 szkl podprażonych płatków migdałów - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki płatków drożdżowych - 1/3 szkl oliwy lub oleju - łyżka soku z cytryny - sól, pieprz Jarmuż - to nieco zapomniane warzywo z rodziny kapusty wraca ostatnio do łask, a to za sprawą mody na zielone koktajle, których jest częstym składnikiem. Rozsmarowane na chlebie zastąpi masło, a wymieszane z gorącym makaronem zamieni się w super szybki obiad. Doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny i miksując wlewam olej, aż pesto nabierze odpowiedniej konsystencji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2017/07/pesto-z-jarmuzu.html