Filet z kurczaka podany z cukinią, marchewką i fasolką szparagową

Dominika
Obiad
12.07.2017 19:42
Filet z kurczaka podany z cukinią, marchewką i fasolką szparagową

Składniki Ilość: 2 porcje - 2 filety z kurczaka - 1/2 cukinii - 3 małe marchewki - 100 g żółtej fasolki szparagowej - 1/2 szklanki mleka - 1 szklanka bulionu mięsnego lub warzywnego - 1 kulka mozzarelli - 100 g ryżu basmati - 1/2 łyżeczki rozmarynu - 2 łyżeczki curry - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - olej do smażenia - sól, pieprz do smaku Przygotowanie Filety z kurczaka oczyścić, rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa, oprószyć rozmarynem, solą oraz pieprzem i pozostawić na 20 minut. Dziś na blogu prosty przepis, w którym znajdziemy fileta z kurczaka z mozzarellą, ryż oraz warzywa, w tym cukinię, marchewkę i fasolkę szparagowa. Warzywa obtoczone są w sosie na bazie mleka, bulionu i przypraw, który idealnie dopełnia się z nimi. Filet z kurczaka podany z cukinią, marchewką i fasolką szparagową Na talerze wyłożyć ryż, kurczaka oraz warzywa z sosem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać fasolkę szparagową wraz z marchewką. Mozzarellę pokroić w plasterki i gdy kurczak będzie już niemalże gotowy, położyć ją na jego wierzchu. Na osobnej patelni smażyć kurczaka z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/filet-z-kurczaka-podany-z-cukinia-marchewka-i-fasolka-szparagowa/