Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej

Iwona
Obiad
10.07.2017 17:39
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej

Składniki na około 40 sztuk Ciasto: - 2 szkl mąki pszennej - 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka - szczypta soli - 1 łyżka oleju Farsz: - mięso z rosołu z dwóch udek z kurczaka - około 150-200 g kapusty kiszonej - wszystkie warzywa z rosołu - 1/2 cebuli uduszonej na oleju - 1/2 główki cebuli do kapusty - około 3/4 szkl wody do kapusty - olej do smażenia 2. Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej Takie pierożki przygotowałam z mięsa z rosołu, bardzo nam smakowały, a że są na podstawie mojego ulubionego delikatnego ciasta to polecam wam je z całego serducha :) Rozgrzewamy olej, 1/2 główki cebuli kroimy na drobna kosteczkę i przesmażamy na oleju (jeśli ktoś chce może od razu cała główkę udusić z kapustą), następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, solimy i pieprzymy całość. 4. Kiedy kapusta jest już gotowa, odstawiamy ją aby trochę przestygła, w tym czasie oddzielamy mięso od kości i dusimy resztę cebuli na oleju. 7. Gotowe pierogi wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy od wypłynięcia przez około 4-5 minut. Dzielimy je sobie na 2-3 części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło. Pierogi które zrobimy, odkładamy na ściereczkę i przykrywamy ściereczką bądź folia spożywczą aby nam pierożki nie wysychały. 3. Z mąki, szczypty soli, oleju i gorącej wody zagniatamy szybko miękkie elastyczne ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/07/pierogi-z-miesa-z-rosou-oraz-kapusty.html