Karkówka z grilla

Anna
Obiad
04.07.2017 21:15
Karkówka z grilla

Składniki: - 1kg - 1,5 kg karkówki - 1/2 szkl oleju - 5-6 ząbków czosnku - 2 liście laurowe - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka ziołowego pieprzu - 1 łyżka dowolnej przyprawy do grilla ( u mnie Galeo ognista) - 1 łyżeczka przyprawy do karkówki - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 łyżeczka suszonego majeranku - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżeczka musztardy - 2 łyżki ketchupu Z pierwszej strony trzymamy mięsko tak długo,aż brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko się dopiecze. Tak zamarynowane mięso układamy na ruszcie i pieczemy z każdej strony po ok 2-3 min. Sekretem dobrze zrobionej karkówki jest pieczenie kawałka mięsa tylko jeden raz z każdej strony. Mięsko przykrywamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godz,najlepiej 48 godz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/07/karkowka-z-grilla.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna