Faszerowana kalarepa

Beata
Obiad
03.07.2017 0:10
Faszerowana kalarepa

Sos 1 puszka pomidorów 1 cebulka 2 łyżki masła klarowanego 1 szklanka wody 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz majeranek bazylia oregano 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulkę drobno posiekaną. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać 3/4 szklanki wody i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Polecam Kalarepa zapiekana zapiekane pomidory kwiaty cukinii zapiekane w cieście bakłażan faszerowany cukinia zapiekana z mięsem Składniki 4 duże kalarepy 150 g kaszy bulgur 100 g żółtego sera 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól pieprz Kalarepę obrać i gotować w posolonej wodzie, ale tak żeby jej nie rozgotować. Jest również kalarepa w trochę innym wydaniu, bo nadziewana mięsem. Na blogu znajdziecie również faszerowane pieczarki, pomidory, nadziewany kalafior, bakłażany, cukinię itp. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki wody i wlac do sosu. Ser żółty i cebulę pokroić w kostkę. Posiekaną kalarepę wymieszać z ugotowaną kaszą, koperkiem, cebulą i żółtym serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/07/faszerowana-kalarepa.html

smak i uczucie

Beata