Omlet z boczkiem i szpinakiem

Kasia
Śniadania
29.06.2017 22:50
Omlet z boczkiem i szpinakiem

Omlet ze szpinakiem i boczkiem jest moją kolejną propozycją pożywnego, leniwego śniadania 🙂 Jego przygotowanie zajmie Wam około 20 minut – wcześniej należy podsmażyć boczek i szpinak, ale uwierzcie, że efekt końcowy jest warty tego czasu. 5 Smażymy na średnim ogniu około 4 minut i przewracamy na minutę na drugą stronę. Przepis na omlet ze szpinakiem i boczkiem Drukuj przepis Składniki 50 g boczku garść szpinaku 2 jajka łyżka płatków owsianych szczypta gałki muszkatołowej pieprz do smaku Modele z tej serii są stosunkowo lekkie, posiadają grube dno, dzięki czemu patelnie trzymają ciepło, nieprzywieralną powłokę typu non-stick, która dodatkowo sprawia, że mycie patelni zajmuje kilka sekund i nie wymaga użycia płynu do naczyń! Uważam, że osoba, która uwielbia gotować, powinna posiadać przynajmniej jeden egzemplarz dobrej, wytrzymałej patelni, dlatego też daję Wam szansę na uzupełnienie swojej kuchni w patelnię Woll… 4 Ponownie rozgrzewamy patelnię, wylewamy na nią jajka oraz posypujemy boczkiem i szpinakiem. Przedstaw przepis na kreatywne śniadanie z patelni i wygraj patelnię Woll! Przepis 1 Boczek podsmażamy na patelni i po kilku minutach dodajemy do niego szpinak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2017/06/omlet-ze-szpinakiem-i-boczkiem-konkurs/