Sernik jaglany na zimno

Patrycja
Ciasta
25.06.2017 16:24
Sernik jaglany na zimno

Spód ciasta zrobiłam z daktyli i orzechów włoskich, masę ala serową zrobiłam z kaszy jaglanej z dodatkiem mleka kokosowego, masła orzechowego oraz skórki z pomarańczy, a wierzch ciasta ozdobiłam truskawkami i oblałam galaretką... kasza jaglana 2 szklanki, woda 2 szklanki, mleko kokosowe 1 puszka 400 ml, cukier 7 łyżek, masło orzechowe 6 łyżek, skórka z pomarańczy starta 1 łyżeczka, dodatkowo: truskawki 350 g, galaretka truskawkowa (wegańska) 1 szt, Idealne ciasto na lato💛💛💛 Masa z kaszy jaglanej jest dosyć muląca, więc ciasto doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami i galaretką. W ten weekend postawiłam na zdrowe ciasto 😊 A jest nim Sernik z kaszy jaglanej💙 Ciasto smakuje wybornie! Do kaszy dodajemy mleko kokosowe, cukier, skórkę z pomarańczy oraz masło orzechowe i miksujemy wszystko razem na gładki krem. ) Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć to delikatnie wylewamy ją na wierzch ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/sernik-jaglany-na-zimno.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja