Zdrowy serniczek z truskawkami

Desery
20.06.2017 20:56
Zdrowy serniczek z truskawkami

Bezglutenowa tarta z truskawkami Składniki Podstawa: – 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej – 5 łyżek mąki kukurydzianej – 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego – 1 jajko – 1 banan – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia (jeśli nie macie alergii lub nietolerancji na gluten – możecie użyć zwykłego, wtedy już nie będzie w 100% bezglutenowa, ale wciąż będzie miała dobre składniki:) ) Krem: – pół szklanki suchej kaszy jaglanej – 3 szklanki mleka roślinnego, np. ryżowego lub migdałowego – łyżka oleju kokosowego – sok z cytryny – pół kilo truskawek – 2 łyżki ksylitolu – bezglutenowa galaretka truskawkowa Przygotowanie Jak będzie już gotowa do stężenia wstawiamy ją na 15 minut do lodówki – musi odrobinę stężeć, aby można było ją wylać na tartę. Jeśli lubicie takie zdrowe przepisy to koniecznie dołączcie do naszej grupy – dzielimy się tam zdrowymi przepisami:) Więcej przepisów na znajdziecie w kategorii Fit Przepisy. Jak nasza galaretka będzie miała juz odpowiednią postać – wylewamy ją na truskawki. Zapraszamy Was do grupy, w której dzielimy się zdrowymi przepisami – jest nas już ponad 12 tysięcy! Blendujemy całość na krem i nakładamy na wystudzony spód tarty. Bezglutenowa tarta z truskawkami, która W KOŃCU nie jest mdła i bez smaku. 3. Wyrabiamy ciasto (powinno ono przypominać kulę). 4. Wyrobionym ciastem wyklejamy foremkę do tarty nie zapominając o brzegach. Opcjonalnie – po włożeniu do lodówki możemy zrobić galaretkę. 4. Odstawiamy na chwilę, by kasza nie była gorąca. 3.Kotujemy na niskim ogniu tak, by kasza wchłonęła całe mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czynnikipierwsze.com/bezglutenowa-tarta-z-truskawkami/