Muszle makaronowe z kurczakiem i brokułami

Kamil
Makarony
17.06.2017 11:10
Muszle makaronowe z kurczakiem i brokułami

Sól i pieprz Sos pomidorowy: Czerwona cebula – 1 szt. Puszka krojonych pomidorów – 1 szt. Czosnek – 3 ząbki 1/2 kieliszka czerwonego lub białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 kostka bulionu warzywnego Sól i pieprz do smaku Składniki Ilość porcji: 2 Muszle makaronowe – 12 szt. ( około 250 g ) Ugotowane lub upieczone mięso z piersi kurczaka – 200 g Brokuł – 200 g W międzyczasie muszle gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek według przepisu na opakowaniu, aż będą ale dente. Ser mozzarella – 100 g Cebula – 30 g 1 ząbek czosnku Kilka liści świeżej bazylii Oliwa z oliwek Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos pomidorowy zgęstnieje. Muszle nadziewane są banalne w przygotowaniu, a każdy fan makaronów na pewno się w nich zakocha! Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos pomidorowy i układamy muszle na sosie. Przygotowanie Oliwę rozgrzewamy w garnku i na średnim ogniu smażymy drobno posiekaną czerwoną cebulę, aż się zeszkli i zmięknie. Wartości odżywcze: Energia: 1 682,7 kcal Białko: 100,9 g Tłuszcze: 58,1 g Węglowodany: 189 g Do dużej miski wrzucamy ugotowanego lub upieczonego kurczaka, ugotowanego brokuła, podsmażoną cebulę, posiekany czosnek, pół szklanki sosu pomidorowego, sól, pieprz, a następnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy całość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://alepysznie.pl/2017/06/muszle-nadziewane-kurczakiem-brokulami/