Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce

Sylwia
Obiad
04.06.2017 22:12
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce

2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć i odłamać w palcach twarde końce. Proste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Zamoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Położyć z brzegu parę sztuk szparagów, delikatnie oprószyć solą i ciasno zrolować mięso w roladkę.