Szparagi w cieście francuskim

Patrycja
Przekąski
20.05.2017 21:48
Szparagi w cieście francuskim

Udanych Walentynek 😗 Składniki: ciasto francuskie 200 g, szparagi 24 szt, oliwa z oliwek 3 łyżki, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, pieprz czarny, jajko 1 szt, Poza tym szparagi zawierają wiele innych cennych dla naszego zdrowia właściwości, więc warto je raz na jakiś czas zjeść. Jeśli chcemy przygotować dla swojego ukochanego lub ukochanej romantyczną kolacje to na przystawkę serdecznie polecam szparagi. Oliwę z oliwek mieszamy z ziołami, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie szparagi zalewamy wrzącą wodą, tak aby główki szparagów były nad powierzchnia wody. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 2 mm i dzielimy na 12 równych kwadratów. Szparagi wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20-25 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/szparagi-w-ciescie-francuskim.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja