Rabarbar pod imbirową kruszonką

Monika
Ciasta
18.05.2017 10:09
Rabarbar pod imbirową kruszonką

Ja Was za to bardzo, ale to bardzo namawiam do upieczenia tego rabarbaru 😀 Składniki (na 6 porcji): 900 g rabarbaru 115 g drobnego cukru do wypieków skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 225 g mąki pszennej (może być również razowa) 115 g masła 115 g brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego imbiru Przygotowanie: Na samym początku włączamy piekarnik na 190°C. Na miejscu okazało się, że ten kto zasiał we mnie ziarno niepokoju, chyba nigdy w tej Anglii nie był, a przynajmniej nie jadł 😉 I mając już wtedy lekkiego bzika na punkcie jedzenia, nastawiałam się na ten wyjazd w nadziei na nowe, inne… Jakiś zacny poeta pewnie by to zrobił z łatwością, ale ja nie się na to nie porywam 😉 Bo przecież nasz schabowy z ziemniaczkami też przecież sztandarowy, a ile jeszcze pyszności się kryje w naszym narodowym menu nie sposób zliczyć. Nie zrażałam się jednak, myśląc że do końca nie może to być prawdą. Wiadomo, można trafić na gorszą smażalnię, ale gdy już ma się cynk gdzie jest najlepsza, wtedy… Autor zastanawiał się bowiem, co kulinarnie ciekawego może zaoferować kraj, którego sztandarowym daniem jest ryba z frytkami. Kiedyś, czytając pewną książkę, spotkałam się z określeniem, że kuchnia angielska jest nudna, a co więcej niesmaczna. ryba rozpływa się w ustach, a popita dobrym cydrem, sprawia że będziemy ją pamiętać jeszcze długo. W pierwszej chwili, pomyślałam sobie, że chyba się komuś coś pomyliło. Nie da się tego smaku opisać słowami… W czasie kiedy będzie się nagrzewał my spokojnie zdążymy przygotować ciasto. Tylko nie pojmuję, dlaczego stało się to dopiero teraz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowac.com.pl/rabarbar-pod-imbirowa-kruszonka/