Snikers

Sylwia
Desery
17.05.2017 11:13
Snikers

¾ szklanki cukru 200 g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżka sody Masa budyniowa: 500 ml mleka ¼ szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 ½ łyżki mąki pszennej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej 125 g masła Masa orzechowa: 250 g orzechów 100 g cukru pudru 150 g masła 2 łyżki miodu Przygotowanie: Ciasto: Sodę rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Kruche ciasto przełożone masą budyniową i polane słodką masą orzechową na pewno skradnie Wasze serce 🙂 Czas wykonania: 1 h 30 min + 6-8 h oczekiwania Ilość porcji: 16 – 20 kawałków (forma 22 x 27 cm) Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wlać na ciasto jeszcze ciepłą masę orzechową. Pierwszą część rozwałkować i piec na blaszce (forma 22 x 27 cm) wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w 200 stopniach. Do garnka włożyć wszystkie składniki na masę, wymieszać i na niewielkim ogniu gotować przez 5 minut. Gorącą masą budyniową posmarować pierwszy placek (bez orzechów), a na masę wyłożyć drugi ostudzony placek z orzechami. Ciasto wystudzić, przykryć ścierką i odstawić najlepiej na minimum 6-8 godzin, aby zmiękło. Podzielić ciasto na 2 części. Piec ok. 15 – 20 minut w 200 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/snikers/