Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem

Iwona
Zapiekanki
16.05.2017 19:33
Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem

Na farsz do naleśników: - 200 g twarogu np. półtłustego - 3 średnie ziemniaki - parę plastrów boczku - 1/2 zeszklonej cebulki - sól, pieprz do smaku Na sos beszamelowy: - 40 g masła - 2 łyżki mąki czubate - 1 i 1/2 szkl mleka - sól, pieprz do smaku - 2 łyżki startego żółtego sera 2. Składniki dla 3-4 osób Na ciasto naleśnikowe: - 3 jajka - 1 szkl mleka - 1 szkl wody - 1 szkl mąki - szczypta soli, pieprzu - 1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku (możemy dodać także ostrej) - 1-2 łyżki roztopionego masła Ruskie Naleśniki Zapiekane Pod Beszamelem Smaczna i niezbyt skomplikowana propozycja na naleśnikowy obiad podany troszkę inaczej ;) :) Składniki dla 3-4 osób Na ciasto naleśnikowe: 5. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, mieszamy całość aż utworzy się takie jakby ciasto, wtedy zaczynamy powoli wlewać mleko, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. 4. Ziemniaki ugniatamy i studzimy, następnie dodajemy twaróg, cebulkę oraz boczek i przyprawy mieszamy całości doprawiamy do smaku. W tym czasie szklimy cebulkę, oraz przesmażamy boczek pokrojony w kostkę (smażymy je osobno!)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/05/ruskie-nalesniki-zapiekane-pod.html