Wegańska potrawka z czerwonej soczewicy

Wiktoria Eulalia
Fit
12.05.2017 18:30
Wegańska potrawka z czerwonej soczewicy

Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 2 marchewki 1/2 puszki pomidorów 1/2 cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju roślinnego odrobina soku z cytryny sól, pieprz, ostra i łagodna papryka, szczypta kurkumy ryż basmati natka pietruszki Bywa że z dnia na dzień przygotowuję to samo, bo kombinować nie lubię i stawiam raczej na proste, sprawdzone rozwiązania. Powstała w ekspresowym tempie, przez kilka minut dusząc się w towarzystwie pomidorów i marchewki, delikatnie doprawiona papryką i kurkumą. Jedną z nich pokroić w drobną kostkę, a drugą zetrzeć na tarce o małych oczkach. Całe szczęście dobrze odnajduję się w kuchni, mam tam czas na odrobinę oddechu i relaksu. Po zagotowaniu zmniejszyć moc palnika i trzymać potrawkę pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 10-15 minut. Pod koniec dorzucić startą marchewkę (zagęści całość), przemieszać i gotować jeszcze dwie minutki, następnie skropić sokiem z cytryny. Wyszło pysznie, rozgrzewająco, a do tego całkowicieWięc osoby na tych dietach nie muszą się o nic martwić. Potrawka z czerwonej soczewicy Tym razem moją uwagę przykuło napoczęte opakowanie czerwonej soczewicy. Chwilami radość, przypływ energii, a następnie jej nagły spadek, brak mocy, tego wewnętrznego ognia który napędza do działania, po prostu bycia tu i teraz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/05/potrawka-z-czerwonej-soczewicy.html